Het eerste zomerweer houdt niet lang stand

Dacht u dat het nu toch echt begonnen was, die stijgende lijn in de warmtegrafieken en zonnuren? Mis. Hoewel het de afgelopend één, twee weken steeds warmer en zonniger werd, komt vanaf morgen het koudere, grouwere weer nog eens terug.

Volgens de laatste weersvoorspellingen krijgen we volgende week namelijk maxima van slechts rond de 14 graden, met de nachtelijke temperaturen enkele graden daaronder. Waar je vorig jaar in de laatste paar dagen van mei lekker buiten op het terras kon zitten, kan je nu van binnen kijken hoe de schaduw over de tuinstoel valt.

Vorig jaar, ja, vorig jaar. Toen hebben we eind mei op het strand gelegen bij een temperatuur van minimaal twintig graden. Zelfs dagen van 25 graden kwam voorbij in mei 2009.

Dit jaar is het anders, en dat is aan de ene kant ook wel lekker. We hebben nu een lekker weekje zon gehad, maar het is geen ramp dat het de komende week geen mooi weer wordt. De echte vakantiemaanden zijn nog niet aangebroken, dus even geduld opbouwen is misschien wel goed: des te groter is de blijdschap als de zon dan in de maanden die er toe doen wel de overhand heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s