De eerste week van april: hoe was het weer?

De eerste zeven dagen van april zijn voorbij, dus het is hoog tijd om eens te gaan kijken hoe die dagen qua weer eigenlijk verlopen zijn. Het KNMI gaf als weersvoorspelling een stijging van de gemiddelde temperatuur aan door de week, met in het Zuiden en Oosten zoals gewoonlijk hogere temperaturen dan in het Noorden en Westen.

Gewoonlijk is begin april een beetje het moment wanneer de zon weer echt begint te schijnen, maar op 1 april was dat dit jaar in ieder geval nog niet zo. De hogere temperaturen bleven uit, met overdag een temperatuur van gemiddeld rond de acht graden, wat toch wel een graadje kouder is dan gewoonlijk in deze tijd van het jaar. De dag erna leken de temperaturen een beetje bij de trekken, met gemiddeld door het hele land een temperatuur van rond de 13 graden.

Het bleek echter dat het van drie tot vijf april weer kouder werd, met een gemiddelde temperatuur, net zoals op 1 april, van rond de acht graden. De laatste twee dagen van de eerste week van april waren zonnig en warm, met gemiddelde temperaturen van 15-16 graden met 10-12 uur zonneschijn. Hiermee liggen deze qua temperatuur sterk boven het gemiddelde van de afgelopen tien jaar, wat rond de 10 graden ligt.

Qua neerslag klopten de weersvoorspelling van het KNMI van afgelopen week ook, waarbij vooral de vierde een dag was met flink wat regenval: in de Randstad viel tot 22 centimeter. De rest van de week was het weer wat rustiger, met niet meer dan een paar centimeter regenval per dag.

De weersvoorspelling van het KNMI van afgelopen week klopte vrij goed, nu is het afwachten of de zonnige en warme voorspelling van de komende dagen ook kloppen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s